Stap 1

JE PERSOONLIJK KNELPUNT BEPALEN

  • Onderging je een ingrijpende operatie en staat er een (lange) revalidatie op het programma?
  • Liep je tijdens het sporten een blessure op?
  • Bezorgt je bureaujob je op regelmatige basis nek- en rugklachten?
Stap 2

DOORGEDREVEN SCREENING

Om jou steeds optimaal te kunnen bijstaan bij het behalen van jouw doelen, leggen we bij MTC hét verschil in screening en testing. We werken steeds op maat, elk lichaam is anders!

Stap 3

JOUW AANBOD
OP MAAT

Na deze screening werken we jouw persoonlijk plan uit. Onze experts staan je bij en werken samen met jou zo snel mogelijk richting maximaal resultaat. Ze begeleiden jou doorheen je volledige revalidatie.

ONZE WERKWIJZE

Jouw persoonlijk traject samengesteld door experten

REDCORD

De Redcord-workstation helpt ons bij het vinden van de zwakke schakels in jouw lichaam. Fysische inactiviteit of pijn kan leiden tot het deactiveren van één of meerdere spieren. Hierdoor zullen andere spieren dit compenseren, met als gevolg dat ze overbelast raken. Het Redcord systeem heractiveert deze spieren en is een ideaal middel voor functionele krachttraining en blessurepreventie.

B-E-ST CONCEPT

Het B-E-ST concept is een combinatie van osteopatische, viscerale, fasciale, craniosacrale en manuele therapie én een hoogtechnologisch behandelapparaat. Deze samensmelting zorgt voor een snelle pijnvermindering en efficiënt herstel van alle letsels. ATP (adenosinetriphosfaat) is onmisbaar in alle fysiologische processen die energie verbruiken. Denk maar aan beweging, bloedcirculatie en ademhaling.

MNT-NR

Manuele Neurotherapie (MNT) en Zenuwreflexologie (NR) zijn beide bijzondere, manuele behandelwijzen. Beide behandelwijzen zijn heel erg nuttig bij acute en chronische pijnen. Alle technieken van MNT en NR zijn erop gericht in te grijpen op het zenuwstelsel. Want bij veel pijnklachten gaan functiestoornissen in het bewegingsstelsel en in de organen samen.

MANUELE THERAPIE

Heb jij last van blokkades, spier-of gewrichtspijnen, discus hernia, postoperatieve klachten, hoofdpijnen,…? Bij Manuele Therapie worden klachten van het bewegingsapparaat behandeld door gebruik te maken van specifieke manuele technieken. Deze klachten kunnen neurogeen, musculair of artrogeen van oorsprong zijn. Naast de klassieke technieken (mobilisaties, stretchen, triggerpuntbehandeling) wordt er ook gebruik gemaakt van manuele technieken (manipulaties, zenuwmobilisaties, oscillaties, harmoniserende technieken). 

HYDROTHERAPIE

Hydrotherapie is een vorm van revalidatie in het water. Tijdens hydrotherapie word je gedragen door het water, waardoor je makkelijker kan bewegen. Dankzij hydrotherapie kunnen we vaak sneller starten met de revalidatie.

DYNAMIC TAPING

Dynamic Taping werd ontworpen met een totaal ander doel dan kinesiotape. Het is een zeer elastische tape, zonder rigide eindpunt. Deze tape is rekbaar in 4 richtingen, zowel in de lengte als in de breedte. Hij is waterbestendig en kleeft 20% beter. Jij zal steeds de ‘full range of motion’ behouden. Alles, en zelfs nog meer, wat je kan verwachten van een kinesiotape, mag je ook verwachten van een dynamic tape.

REVA training

Wie geen tijd maakt om gericht te bewegen zal vroeg of laat tijd moeten maken voor een dokter. Samen versterken we zwakke schakels, zodat je lichaam weer juist kan functioneren. Tijdens de revalidatietraining zal de keuze van oefeningen gebeuren aan de hand van jouw persoonlijk dossier.

BAREFOOT

Doordat de voet het enige contactpunt met de grond is, speelt deze een belangrijke rol in de stabiliteit van het lichaam. Barefoot training is een behandelmethode waarbij, door blootvoets te trainen, kleine zenuwen in de voet gestimuleerd worden. Hierdoor zal de stabiliteit in he volledige lichaam verbeteren en werk je preventief om nieuwe blessures te voorkomen.

dry needling

Dry needling is gericht op het langdurig uitschakelen van triggerpoints die een voor jou herkenbare pijn uitlokken. Aan de hand van een vraaggesprek en een gericht onderzoek brengt de kinesitherapeut of manueel therapeut jouw klachten in kaart. Het aanprikken van de spier voelt u bijna niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich lokaal aan.  Daarna zal de spier ontspannen en kan u vaak al onmiddellijk gemakkelijker bewegen. Na de behandeling kan de behandelde spier nog eventjes stijf en/of vermoeid aanvoelen.

We have got your back-pack (Rugschool)

Wil jij graag preventief werken aan een sterkere rug?
Wil jij na rugrevalidatie bij MTC Ranst verder begeleid willen worden?
Kijk dan zeker naar ons rugschool-programma voor verdere begeleiding door kinesisten en gecertificeerde personal trainers.

Wil jij gratis je manier van bewegen laten analyseren?

Klik op onderstaande knop om te connecteren met Moovment.pro.