WAAROM EEN HOUDINGSANALYSE?

Moovment zorgt voor de juiste houding, proactief of tijdens je revalidatie

Bewegen is gezond. Maar dan wel als je het juist doet. Anders kan het leiden tot verkeerde beweegpatronen en riskeer je blessures. MTC helpt je dankzij Moovment de kwaliteit van je bewegingen, en zo ook je levenskwaliteit, te verbeteren.

Via Moovment kan je een 2D- of 3D-scan maken van hoe je lichaam beweegt om te zien waar je kan bijsturen. Tijdens zo’n scan creëer je als het ware een virtuele versie van jezelf en je houding. Na de biomechanische meting, maakt MTC een rapport op en overloopt dat nadien met jou zodat jij weet waar je verbetermogelijkheden liggen.

De Moovment scans zijn uitermate geschikt voor mensen die proactief willen werken aan hun houding, in een revalidatietraject zitten, of hun ‘personal training’ naar een hoger niveau willen brengen. Het woord preventie hoort hier zeker op zijn plaats.

Houdingsanalyse Medisch Trainingscentrum

EEN 2D- OF EEN 3D-SCAN?

DE 2D-SCAN

De 2D-scan kan je van overal ter wereld uitvoeren. Met behulp van je smartphone en een app, maak je snel en makkelijk een scan van je lichaam. Nadat je de app hebt gedownload en jezelf registreerde, kan je meteen aan de slag. Nadien kan je in de app een verbinding maken met MTC. Zo kunnen ook wij jouw resultaten bekijken en eventuele feedback geven. De 2D-scan wordt ook vaak gebruikt om de vooruitgang te meten van je bewegingen, maar geeft zeker ook in een eerste fase een eerlijke feedback over je kwaliteit van bewegen. Deze scan is gratis en wanneer je de vragenlijst invult krijg je zelfs een aantal oefeningen om te starten.

De 3D-SCAN

De 3D-scan gaat een stap verder, en maakt een virtuele versie van jezelf. Deze scan wordt uitgevoerd door MTC-professionals in onze praktijk in Ranst. Voor de scan wordt een speciale sensor en PC gebruikt. In een tijdspanne van 6 minuten zal het systeem je vragen om enkele bewegingen uit te voeren. Bewegingen die we dagdagelijks heel veel uitvoeren en die ook de basis zijn van meer complexere (sport)bewegingen. Nadien wordt alle data verwerkt en krijg je een 3D-resultaat, alsook een persoonlijk rapport. Een specialist bij MTC neemt daarna samen met jou je resultaten door en maakt op basis van de data een persoonlijk oefenschema op voor thuis. Elke oefening wordt daarbij ondersteund door een video.

next steps

Optie 1

REVALIDATIE

  • Heb je het gevoel dat pijn je levenskwaliteit ondermijnt?
  • Toont de houdingsanalyse te grote afwijkingen in je beweegpatroon?
  • Onderging je een ingrijpende operatie waarvan je onvoldoende bent hersteld?

Dan adviseren we je om een revalidatietraject op te starten in onze praktijk. Maar niet zonder eerst uw huisarts te consulteren.

Optie 2

PERSONAL TRAINING

  • Er zijn geen lichamelijke klachten, maar je wil dit wel voorkomen?
  • Je wil samen met een personal trainer werken aan een betere houding en je fysieke doelen bereiken?

Dan is personal training echt iets voor jou.

Optie 3

ONLINE CONSULT

  • Woon je te ver van onze praktijk?
  • Heb je te weinig tijd om tot bij ons te komen?

Kies dan om je online te laten begeleiden.

Wil jij gratis je manier van bewegen laten analyseren?

Klik op onderstaande knop om te connecteren met Moovment.pro.